Новопостроен участък от Е-79, част от на магистралата Видин –

...
Новопостроен участък от Е-79, част от на магистралата Видин –
Коментари Харесай

Отсечка от Е-79 край Мездра се руши още докато се строи - Булевард България

Новопостроен сектор от Е-79, част от на автомагистралата Видин – Ботевград, се разрушава още преди скоростната права да е пусната в употреба.

Участъкът сред Мездра и Ребърково е злепоставен на четири места от свлечени земни маси, се вижда от фрагменти на bTV.

На места има пропадания на новата настилка, паднала е и подпорна стена.

Тонове пръст са се свлекли, поднесли са каменните подпори и мрежи, които би трябвало да стопират процеса.

Е-79 е затворен за придвижване в региона от месец юли. От Агенция " Пътна инфраструктура " (АПИ) удостоверяват за проблемите, които били " регистрирани време на изкопни работи още през март ".

Изготвен е план и следва подсилване, което ще коства в допълнение 65 милиона лв. без Данък добавена стойност. В момента се водели финални договаряния за подписване на контракт с изпълнителя за осъществяването на укрепването.



Въпреки че е затворена за придвижване, по новостроящата се права Мездра-Ботевград нерядко минават коли. Шофьорите изясняват, че са се заблудили.

Mediapool напомня, че строител на сектора от скоростния път от Люти дол до Мездра, който е с дължина 13,5 км., е обединяването " МБ Лот-2-2019 " ДЗЗД, които завоюваха публичната поръчка с цена от 222 млн. лева без Данък добавена стойност.

Впоследствие бяха подписани няколко анекса и договорът за 13-те километра път мина 400 милиона лв., оповестява медията.

Така сумата за построяването на скоростната права, с спомагателните средства за подсилване, доближава 40 млн. лева на километър. Все още не е ясно по кое време фактически тя ще бъде приключена.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР