Новооткритият вариант на коронавирус, който се разпространява в Южна Африка,

...
Новооткритият вариант на коронавирус, който се разпространява в Южна Африка,
Коментари Харесай

Вариантът на COVID-19 от Ботсвана е най-значимият досега

Новооткритият вид на ковид, който се популяризира в Южна Африка, е най-значимият от всички открити до момента и по тази причина би трябвало да се откри дали той прави имунизациите неефективни. Такова мнение изрече министърът на превоза на Англия Грант Шапс пред Sky News.

Той отбрани решението на страната му да ограничи полетите от Южна Африка, Намибия, Ботсвана, Зимбабве, Лесото и Есватини, защото точно от Южна Африка потегля новия вариант. По думите на Шапс ранните дейности са от значително значение.

Агенцията за здравна сигурност на Обединеното кралство съобщи, че разновидността, наименуван B.1.1.529, има спайк протеин, който се разграничава фрапантно от този в истинския ковид, на който се базират имунизациите.

" Както описаха учените, това е най-значимият вид, който са срещали до момента в своите проучвания ", съобщи Шапс пред Sky News.

Полетите от Южна Африка, Намибия, Лесото, Ботсвана, Есватини и Зимбабве към Англия ще бъдат прекратени от 12 часа в петък до 4 часа сутринта в неделя.

Новият вариант на ковид има над 30 разновидности - два пъти повече от разновидността Делта - и е евентуално да избегне имунния отговор, генериран от предходна зараза и имунизация.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР