Новоназначените са от квотата на БСП и ДБ Правителството прокарва

...
Новоназначените са от квотата на БСП и ДБ Правителството прокарва
Коментари Харесай

Сменени са 9 областни управители с тях кабинетът „Петков“ ще прокарва политиките си

Новоназначените са от квотата на Българска социалистическа партия и Демократична България
Правителството прокарва новите си политики посредством регионалните шефове. Това стана ясно след съвещанието на кабинета. За задачата към този момент са заменени 9 от регионалните шефове в страната. Те са от квотата на Българска социалистическа партия и „ Демократична България “. Очаква се в идващите дни да бъдат смени и други, а те ще бъдат представители от другите две партии в четворната коалиция.

На този стадий нови назначения има в Бургас, Благоевград, Велико Търново, Видин, Добрич, Пловдив, Смолян, София-област и Хасково.

По отношение на назначението на дипломатическите ни представители ръководещите не са правили, само че не изключват генерална актуализация на листата.

По думите на представителят на Министерския съвет Лена Бориславова политическата квота в дипломатическите назначения е била превишена от предходните държавни управления. На въпрос с какъв брой  тя съобщи, че не може да отговори и препрати публицистите за детайлности към Министерство на външните работи.

„ Не знам точната численост, Министерство на външните работи може да ви даде точната информация “, съобщи Бориславова.

Говорителят на Министерски съвет не отговори на въпроса дали към този момент има предложение за мястото на отзования Пламен Димитров от Валенсия, тя единствено повтори, че позицията на кабинета е да няма повече политически назначения, които провокират необятно публично разискване както у нас, по този начин и измежду българската диаспора.

Бориславова удостовери, че визитата на Весела Чернева в Скопие е било за организация на срещата сред министър председателите на България и районен съд Македония.

На въпрос дали кабинета ще се вслуша в апелите българският интерес да бъде оптимално предпазен на всяко едно равнище тя съобщи:

„ Българската позиция за Република Северна Македония ще продължава да бъде добре предпазена и аргументирана. Ние надграждаме съществуващата рамка с предложение за образуване на 5 работни групи и визитата. Всяко едно от министерствата ще предложи въпроси, които ще бъдат повдигнати на срещата на водачите и работните групи. “
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР