Новоизбраното 46-о народно събрание ще проведе първото си заседание на

...
Новоизбраното 46-о народно събрание ще проведе първото си заседание на
Коментари Харесай

Ето какво ще се случи на първото заседание на новото Народно събрание

Новоизбраното 46-о национално заседание ще организира първото си съвещание на 21 юли 2021 година от 9.00 часа. Депутатите ще се съберат в постройката на Народното събрание на пл. „ Народно заседание “ №2, припомнят от администрацията на Народно събрание. Събранието се привиква с декрет на президента Румен Радев на съображение член 75 от Конституцията на Република България. Заседанието на Народното събрание ще бъде излъчено директно по Българска национална телевизия и БНР.

Съгласно Конституцията първото съвещание на Народното събрание ще бъде намерено от най-възрастния присъстващ депутат. В 46-ото национално заседание това е Мика Зайкова. Тя ще влезе в тази роля за повторно в границите на няколко месеца.

След като прекрачат прага на знаковата постройка, народните представители ще получат директория, готова от администрацията на Народното събрание. В нея те ще намерят Конституцията на Република България, както и устав за активността на Народното събрание.

На първото съвещание народните представители ще положат следната клетва: "Заклевам се в името на Република България да съблюдавам Конституцията и законите на страната и във всичките си дейности да се управлявам от ползите на народа. Заклех се. " След полагането на клетвата народните представители ще подпишат клетвени листове.
В пленарната зала ще прозвучат химнът на Република България и химнът на Европейския съюз.

Изявления ще създадат представители на показаните в Народното събрание партии и обединения. След това ще бъде определен ръководител на 46-ото национално заседание. Председателят ще поеме управлението на съвещанието и ще произнесе слово. Депутатите ще изберат и заместник-председатели на Народното събрание.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР