Новоизбраният президент на САЩ Джо Байдън обмисля да номинира Том

...
Новоизбраният президент на САЩ Джо Байдън обмисля да номинира Том
Коментари Харесай

Джо Байдън избира нов директор на ЦРУ

Новоизбраният президент на Съединени американски щати Джо Байдън обмисля да номинира Том Донилън за шеф на Централно разузнавателно управление на САЩ, оповестиха двама източници пред "Политико ".
Донилън е някогашен консултант по националната сигурност в администрацията на Барак Обама.
Изборът на началник на Централно разузнавателно управление на САЩ е един от сложните за Байдън при сформирането на екипа си за национална сигурност. Агенцията изпадна в неудобно състояние по време на ръководството на Доналд Тръмп, който неведнъж подкопа службите с обвинявания, че съставляват "дълбока страна ".
Докато Донилън е любимец за поста, Майкъл Морел, който преди краткотрайно управляваше Централно разузнавателно управление на САЩ, остава главният съперник. И двамата има опит под натоварен напън и са осведомени с бюрокрацията в разследващите служби на най-високо равнище. Но всеки от тях си носи багаж: Морел е упрекван, че е защитил употребяваните от Централно разузнавателно управление на САЩ способи за изтезания в предишното. Донилън пък е нападнат, че се държи твърдо строго към подчинените, искайки голямо количество работа да бъде свършена с неразбираема цел.
Друго име, което се спряга за шеф на Централно разузнавателно управление на САЩ, е Джей Джонсън, някогашен секретар за вътрешната сигурност при ръководството на Барак Обама. Джонсън, някогашен федерален прокурор, служи и в Пентагона по време на първия мандат на Обама. Той се опита да затвори "Гуантанамо ", само че не съумя. Не е ясно дали има шансове за поста шеф на Централно разузнавателно управление на САЩ. Той е обсъждан като претендент и за други постове, в това число началник на Пентагона и основен прокурор.
По-рано тази седмица Байдън разкри част от екипа си в областта на националната сигурност.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР