Новоизбраният президент на Бразилия Лула да Силва се срещна в

...
Новоизбраният президент на Бразилия Лула да Силва се срещна в
Коментари Харесай

Лула да Силва призова за мир в Украйна

Новоизбраният президент на Бразилия Лула да Силва се срещна в събота с представители на Русия и Украйна  и прикани за преустановяване на войната сред двете страни. Това се случи единствено ден,  преди встъпването му в служба като държавен глава, заяви " Ройтерс ".

Лула, който ще постави клетва в неделя, написа в " Туитър ", че се е срещнал настрана с ръководителя на Съвета на федерацията на Русия Валентина Матвиенко и украинския вицепремиер Юлия Свириденко.

Двeте бяха в Бразилия, с цел да показват страните си на встъпването в служба на Лула и се срещнаха както с него, по този начин и с бъдещия му министър на външните работи Мауро Виейра, съгласно фотоси, споделени от левия водач.

Лула сподели, че е споделил на Матвиенко, че Бразилия желае " мир и страните да намерят общ език за преустановяване на спора " .

Той сподели, че Свириденко му е донесла отчет за обстановката в нейната страна.

" В Бразилия имаме традиция да пазиме целостта на нациите и ще приказваме с всеки, който е вероятен за мир ", сподели Лула, който беседва с съветския президент Владимир Путин по-рано този месец, с цел да разиска връзките сред Бразилия и Русия.
 Болсонару пропуща встъпването в служба на Лула да Силва
Болсонару пропуща встъпването в служба на Лула да Силва

Нарушава традицията в страната да съобщи алегорично поста

Лула се опита да показа посланието, че " Бразилия се завърна " на световната сцена след четири години при отиващия си президент Жаир Болсонару, чийто слаб контрол върху околната среда и офанзивите против изборната система на страната отблъснаха доста дипломати.

Очаква се Лула да пътува до Съединените щати, Китай и Аржентина при започване на мандата си. Германският канцлер Олаф Шолц и френският президент Еманюел Макрон може да посетят Бразилия още през януари.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР