Новогодишният празник поставя началото на един красив, продуктивен и много

...
Новогодишният празник поставя началото на един красив, продуктивен и много
Коментари Харесай

Новогодишни суеверия, или какво не трябва да правим довечера

 Новогодишният празник слага началото на един хубав, работлив и доста благополучен интервал, в който доста стремежи се сбъдват.

Дългата традиция за празнуване на Нова Година е обвързвана обаче и с доста суеверия, които и до през днешния ден вълнуват доста хора. Повечето вярвания са свързани с неща, които в никакъв случай не би трябвало да вършим, в случай че желаеме проектите и желанията ни в действителност да се осъществен през идната година.

Едно от значимите вярвания се отнася до прочувствените връзки с близки хора. А точно, че в никакъв случай не би трябвало да забравяте да честитите на околните си Нова Година, тъй като по този метод ще се разделите от тях през идната година.

Финансовата сигурност е едно от нещата, към които всеки от нас се стреми. С това е обвързвано и твърдото разбиране, че на 31 декември и 1 януари не би трябвало да се вземат пари назаем, тъй като сходно начало на новата година предвещава нови 12 месеца материални проблеми. Не изнасяйте нищо от вкъщи на 1 януари! Това вярване се отнася до безусловно всичко. Смята се, че на този ден не би трябвало да изхвърляте даже боклука. Има и хора, които имат вяра, че на този ден не е добре да се чистят и килимите.

Като че в звук със сексизма в последно време, се постанова едно от старите вярвания, че първият човек, който влезе в дома след среднощ, не би трябвало да бъде жена. В предишното се е считало, че дамите носят неприятности. Вярвало се е също, че първият човек, който влезе в дома, не би трябвало да е с руса или алена коса. Разбира се, това не значи, че не би трябвало да приемате руси или червенокоси родственици, добър другар или сътрудник, които ще дойдат на празненството ви след среднощ.

Пилешко или пуешко месо в никакъв случай не би трябвало да се ядат в първия ден на новата година. Причината е, че в предишното птиците са били считани за нечисти. Затова се счита, че мръсотията, която внасяте в дома си по този метод, в никакъв случай няма да бъде почистена през цялата година.

Суеверие твърди също, че не е добре да се работи на 1 януари. Голямата ангажираност, изключително стартирането на нови действия в този ден, значи, че годината няма да бъде просперираща, а в противен случай, ще бъде обречена на неуспех.

Сред обществото съществува и поверие, че в никакъв случай не би трябвало да вършите домакинска работа на църковен празник. Същото поверие важи и за Нова Година, само че хората имат вяра, че на този ден даже не би трябвало да мием чиниите си.

Опитайте се да бъдете в положително въодушевление, защото съществува поверие, че страстите, които ще имате на 1 януари, ще ви следват през цялата година.

Старите сърби имат вяра, че даже вятърът може да бъде добър индикатор за това каква ще бъде идната година. Ако няма вятър или духа от юг, това значи, че идната година ще бъде добра и ползотворна. Ако духа вятър от изток, годината ще донесе злощастие и неприятности.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР