Новогодишната нощ е специална нощ. Традиционно посрещаме 1 януари с

...
Новогодишната нощ е специална нощ. Традиционно посрещаме 1 януари с
Коментари Харесай

Идеалният коктейл за новогодишната нощ

Новогодишната нощ е специфична нощ. Традиционно посрещаме 1 януари с шампанско, само че за какво тази година не си кажем " Наздраве! " с нещо даже по-изискано?
 Яйчен пунш, eggnog, коктейл и каква е класическата рецепта за най-коледната напитка
Коя е най-коледната напитка

Подсказка - коктейл е

Тъкмо в точния момент за новогодишното навечерие ни пристигна ентусиазъм да си забъркаме коктейл French 75 - един от най-изисканите в арсенала на себеуважаващите се бармани.

Както и бихме предположили поради името му, коктейлът в действителност е френски и е фиктивен още при започване на XX век. Друго любопитно за него е, че вдъхновението за името му идва от мощните 75-милиметрови френски полеви оръдия, употребявани по време на Първата международна война.
 Снимка 600735

Да, самият коктейл също е " мощен ". Освен шампанското (една от най-френските напитки), в него се съдържа и джин, който го прави по-силен както на усет, по този начин и на градус. Но въпреки всичко, подготвяме го за специфична вечер - струва си. Ето я и цялата рецепта на delish за типичен French 75.

Какво ни би трябвало
50 мл джин 20 мл лимонен сок 20 мл захарен сироп 100-120 мл шампанско лимонова кора, за декорация  Снимка 600733

Какво ги вършим

В шейкър за коктейли слагаме джина, лимоновия сок, захарния сироп, прибавяме лед, затваряме го и разклащаме добре за няколко секунди до момента в който съставките се смесят добре и охладят.

След това прецеждаме течността и я сипваме в чаши. Доливаме с шампанско и най-после по избор украсяваме с лимонова кора.
 Hot Toddy, бърбън, мед, лимонен сок и рецептата за идеалния типичен зимен коктейл
Кой е идеалният зимен коктейл

Сгряващ с топлината на мечешка прегръдка

3, 2, 1... Наздраве и честита нова година! При отброяването не забравяме да си намислим предпочитание и да целунем обичан човек. Какво по-добро начало на 2023 година от това?
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР