Новогодишен концерт Сцена под звездите, който традиционно се провежда на

...
Новогодишен концерт Сцена под звездите, който традиционно се провежда на
Коментари Харесай

София остава без новогодишен концерт заради пандемията

Новогодишен концерт " Сцена под звездите ", който обичайно се организира на 31 декември на площад " Княз Александър Първи Батенберг " тази година няма да се състои.

Зам.-кметът по просвета Мирослав Боршош предлага в отчет до Столичния общински съвет /СОС/, средствата, избрани за концерта - 140 000 лева, да бъдат пренасочени към слагане на коледна декорация в града. Докладът, оповестен на интернет уеб страницата на СОС, следва да бъде прегледан на утрешното съвещание на съвета.

Вносителят Мирослав Боршош напомня, че на 18 март тази година СОС е приел Календара на културните събития за 2021 година В Раздел " Събития на Столична община " са одобрени

150 000 лева за Новогодишен концерт " Сцена под звездите ", който обичайно се организира на 31 декември на площад " Княз Александър Първи Батенберг ". Предвид тежката епидемиологична обстановка в София и страната, плануваният концерт няма да се състои, се показва в отчета. " Въпреки че празненствата тази година минават под знака на пандемията от ковид, всички ние усещаме насладата от Коледа и се приготвяме за празничните дни. В тази връзка предлагам част от средствата, планувани за концерта (140 000 лева.), да се изразходват за коледна декорация, като за задачата се слагат коледни светлинни съоръжения на знакови места в столицата ", показва Мирослав Боршош в претекстовете към отчета.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР