Новобранецът от отбора на Уилямс Логан Сарджънт отпразнува първата си

...
Новобранецът от отбора на Уилямс Логан Сарджънт отпразнува първата си
Коментари Харесай

Логан Сарджънт от Уилямс стана първият американец с точки във Формула 1 от 30 години насам

Новобранецът от тима на " Уилямс " Логан Сарджънт отпразнува първата си извоювана точка във Формула 1 в неделя след дисквалификацията на Люис Хамилтън и Шарл Льоклер. Това постави завършек на 30-годишното очакване американски водач да завоюва точки.

22-годишният Сарджънт се подреди десети в надпреварата за Голямата премия на Съединени американски щати откакто второто място на Хамилтън и шестото на Льоклер бяха отнети поради открити нередности по колите им при техническата инспекция след надпреварата.



Последният американски водач преди Логан Сарджънт, който взима точки в старт от Формула 1, е Майкъл Андрети с " МакЛарън " през 1993 година, написа организация " Ройтерс ".

" Невероятно е да печеля първата си точка във Формула 1 вкъщи след предизвикателния уикенди, който имахме ", съобщи Сарджънт, който не съумя да финишира в предходното съревнование в Катар.

" Много съм горделив от тима и себе си за хубавичко работа и напредъка, който направихме през сезона ", добави водачът, чието място за идващия сезон по никакъв начин не е несъмнено.

Другият водач на " Уилямс " Александър Албон приключи 11-и и се изкачи до деветата позиция. Отборът класира и двамата си водачи в топ 10 за първи път от Гран при на Унгария през 2021 година и се намира на седмо място в подреждането при конструкторите.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР