Новобранец десантчик от Николаев е свалил руски щурмови самолет Су-25,

...
Новобранец десантчик от Николаев е свалил руски щурмови самолет Су-25,
Коментари Харесай

Доброволец-новобранец свали руски Су-25 с мобилен комплекс Игла -

Новобранец десантчик от Николаев е свалил съветски щурмови аероплан Су-25, заяви службата за връзки с обществеността на Командването на Десантно-щурмовите войски на Въоръжените сили на Украйна.

Според официалното съобщение в петък на едно от направленията, където се водят сражения, военнослужещ от 79-та обособена десантно-щурмова бригада е поразил самолета на съперника с противозенитен ракетен комплекс “Игла ”. “Бронираният аероплан на окупатора кацна вечно, убоден от иглата на украинската Противовъздушна отбрана ” - написаха украинските военни.

Според информацията на командването боецът, свалил съветския Су-25 “Гарван ” е пристигнал в армията като доброволец и като новобранец е минал през начално военно образование за осъществяване на воинските си отговорности, освен това, както демонстрират резултатите, е бил подготвен добре.

Преносимата зенитна ракетна система “Игла ” или както по натовския стандарт дублира името на известна марка уиски - SA-18 Grouse (шотландска яребица) е предопределена за поразяване на ниско летящи хеликоптери и вражески самолети. Комплексът е на въоръжение от 1983 година.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР