Ново земетресение с магнитуд 6,4 по Рихтер разтърси Турция. Епицентърът

...
Ново земетресение с магнитуд 6,4 по Рихтер разтърси Турция. Епицентърът
Коментари Харесай

Трима загинали и над 200 ранени при новия трус в Турция

Ново земетресение с магнитуд 6,4 по Рихтер раздруса Турция. Епицентърът му е бил в Дефне, окръг Хатай, на 14 км югозападно от Антакия. Това е един от най-силно потърпевшите региони при трусовете от 6 февруари. Земетресението е усетено в доста прилежащи окръзи, както и в Египет, Сирия и Ливан. Регистриран е и афтършок със мощ 5,8 по Рихтер. Има данни за опустошения, а локалните управляващи оповестяват за трима починали и 213 ранени. 

Има рухнали здания, под които са останали хора. Спасителни екипи към този момент работят по издирването им.

По данни на Европейския средиземноморски сеизмологичен център земята се е разтресла в 20,04 ч локално време (19,04 ч българско) със мощ 6,4 по скалата на Рихтер. Епицентърът е бил на 10 километра под земната повърхнина в провинция Хатай - в селището Дефне, единствено на 14 километра югозападно от Антакия и на 70 километра северно от сирийския град Латакия.

Турските медии цитират локалните сеизмолози, съгласно които единствено 3 минути по-късно в Хатай е станало второ земетресение със мощ 5,8 по Рихтер и епицентър в Самандаг, на брега на Средиземно море и на 25 километра от Антакия.

Жертвите от серията трусове, които започнаха на 6 февруари, надвишават 46 000 души. Над 1 милион изгубиха домовете си.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР