Ново земетресение с магнитуд 5,3 по скалата на Рихтер е

...
Ново земетресение с магнитуд 5,3 по скалата на Рихтер е
Коментари Харесай

Жертвите в Турция и Сирия достигнаха 50 000. Нов трус е усетен в засегнатите райони

Ново земетресение с магнитуд 5,3 по скалата на Рихтер е усетено в Централна Турция в събота, заяви БНР. В същото време броят на жертвите след мощните трусовете на 6 февруари в Турция и Сирия доближи над 50 000 души.

В Турция е записана засилена сеизмична интензивност след двата труса с магнитуд 7,7 и 7,6 по Рихтер с епицентър в окръг Кахраманмараш на 6 февруари. Според турската Дирекция за ръководство при бедствия и изключителни обстановки след земетресението са регистрирани над 9000 вторични труса .

Земетресението в събота е усетено в 13:27 часа локално време (12:27 часа българско време) в регион сред градовете Обрук и Бор в окръг Нигде, Централна Турция, демонстрира информация на уеб страницата на сеизмологичната обсерватория Кандилли в Истанбул.

Броят на жертвите в Турция и Сирия след разрушителните трусове надвиши 50 000 души , демонстрират най-новите данни, представени от международните организации. Броят на жертвите в Турция е повишен до 44 218 към петък вечерта. Жертвите в Сирия са достигнали 5914.

Само в Турция от региона на бедствието са евакуирани близо 530 000 души.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР