Ново заседание в Специализирания съд се очаква да се проведе

...
Ново заседание в Специализирания съд се очаква да се проведе
Коментари Харесай

Разпитват министри по делото срещу Петър Москов

Ново съвещание в Специализирания съд се чака да се организира на 11 февруари по делото против някогашния здравен министър Петър Москов. На идното съвещание се чака да бъдат разпитани още министри.
 

Делото против Москов потегли всъщност през септември м.г., а при започване на октомври в спецсъда бяха разпитани като очевидци някогашните министри в кабинета „ Борсов 2 “ Ивайло Калфин, Румяна Бъчварова, Николай Ненчев и Теменужка Петкова , която е енергиен министър и в кабинета „ Борисов 3 “.
 
Срещу някогашния здравен министър Петър Москов е повдигнато обвиняване поради признатите като подаяние през 2015 година от Министерството на здравеопазването на Турция 100 000 дози ваксина за деца „ Пентаксим ” и 100 000 дози ваксина „ Хепатит Б “ - „ Еувакс Б “, които не са позволени за приложимост на територията на България. Според прокуратурата от дейностите на Москов тогава са настъпили вреди за българското здравно министерство в размер на 325 233 лева, само че и неимуществени вреди, изразяващи се в съмнение на жителите в активността му.
 

Срещу Петър Москов е повдигнато и второ обвиняване поради това, че на 27 ноември 2015 година, още веднъж в качеството му на здравен министър, съзнателно е улеснил подписване на неизгодна договорка с „ Бул Био НЦЗПБ “ ЕООД за подаяние на 5 млн. дози ваксини „ БЦЖ “.

Освен Москов обвинени по делото са още Адам Персенски, Любомир Димитров, Росен Алексиев и Юлияна Ценкова.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР