Ново заседание на Консултативния съвет за национална сигурност при президента

...
Ново заседание на Консултативния съвет за национална сигурност при президента
Коментари Харесай

Ново заседание на КСНС, ще се провали ли и този опит?

Ново съвещание на Консултативния съвет за национална сигурност при президента Румен Радев ще се организира през днешния ден. Темата още веднъж ще бъде „ Необходими законодателни ограничения за противопоставяне на корупцията “.
 
Миналата седмица се организира съвещание на същата тематика, само че пропадна, откакто членове си потеглиха поради задължения в чужбина. Държавният глава Румен Радев приключи срещата и до решения по този начин и не се стигна.

 
По-късно стана ясно, че повода е липса на кворум след напускането на Цветан Цветанов , водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ и този на ВОЛЯ Веселин Марешки . А министър председателят Бойко Борисов пристигна с час и половина забавяне.

 
В последна сметка президентът Румен Радев приключи съвещанието :
 
„ За остротата на казуса с корупцията можем да съдим по многочислените кавги в медиите, по срутва на задграничните вложения, по нежеланото място на България в голям брой влиятелни интернационалните ранглисти по тематиката, по рекомендациите и оценките на нашите европейски сътрудници. Корупцията измежду лицата, заемащи висши държавни длъжности, е опасност за националната сигурност, тъй като тя разрушава устоите на правовата страна, срутва доверието на жителите в българските институции, попречва развиването на стопанската система и повишението на благосъстоянието на българските жители “, сподели Радев.

 
Корупцията директно или индиректно бърка в джоба на всеки български жител и го слага в унизително състояние. Считам, че пробив в битката с корупцията ще стане вероятен едвам тогава, когато антикорупцията стана приоритет за българските политици пред техните вътрешни и интернационалните задължения “, добави още президентът.

 
След съвещанието никой от присъстващите не пожела да разяснява случилото се. Само водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова упрекна ръководещите , че са провалили съвещанието. Те пък задочно дадоха отговор, че са имали поети от дълго време задължения.
 
Така се стигна до новото съвещание през днешния ден по същата тематика: „ Необходими законодателни ограничения за противопоставяне на корупцията “.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР