Самолетната катастрофа на Пригожин: още едно видео се появява в медиите

...
Ново видео от самолетната катастрофа с участието на основателя на
Коментари Харесай

Ново видео от самолетната катастрофа с участието на основателя на Wagner Group Евгений Пригожин е публикувано от жители на село Куженкино в Тверска област, Русия.

Източник: Руската медия RBC, свързана с Кремъл

Подробности: Видеото показва внезапното и почти вертикално падане на Embraer-135 бизнес самолет, който може да е превозвал Пригожин.

RBC публикува и кадри от полето, където самолетът на Пригожин се разбива. Жителите съобщават, че след самолетната катастрофа службите за спешна помощ незабавно са отцепили мястото и са наредили на всички, които не участват в разследването, да останат извън кордона.

Преди това: Предишния ден, Владимир Путин, президентът на страната-агресор, говори за първи път след катастрофата на самолета, в който според Федералната агенция за въздушен транспорт е бил Евгений Пригожин, лидер на бойците на Вагнер. Той изрази съболезнованията си на всички жертви и говори за таланта на Пригожин.

История:

Вечерта на 23 август малък самолет се разби в Русия Тверска област и руснаците твърдят, че Евгений Пригожин, лидер на групата Вагнер, е бил на борда.

Каналът на Telegram Grey Zone, който е близък до групата Вагнер, твърди, че самолетът на Евгений Пригожин е бил свален от огъня на ПВОта. Беше споделено също, че терористична атака на борда се разглежда като линия на разследване относно катастрофата на самолета на Пригожин.

Пълният списък на Федералната агенция за въздушен транспорт на пътниците на самолетът, който се разби в Тверска област вечерта на 23 август, включваше Евгений Пригожин, лидер на групата Вагнер.

Руските медии видяха известна символика във факта, че самолетната катастрофа се случи на 23 август, точно два месеци след бунта на групата Вагнер [Пригожин обяви своя „марш за справедливост” вечерта на 23 юни – ред.].

Анализатори от Института за изследване на войната (ISW) смятат, че руският президент Владимир Путин отмъщаваше за унижението, причинено от бунта на групата Вагнер, и нареди убийството на тяхното ръководство.

Президентът Володимир Зеленски каза, че Украйна няма нищо общо със смъртта на Евгений Пригожин в Русия.

>

Украинска правда е мястото, където ще намерите най-актуалната информация за всичко, свързано с войната в Украйна. Последвайте ни в , нас или станете !





Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР