Ново рекордно класиране в своята кариерата записа Адриан Андреев след

...
Ново рекордно класиране в своята кариерата записа Адриан Андреев след
Коментари Харесай

Рекордно класиране за Адриан Андреев

Ново рекордно класиране в своята кариерата записа Адриан Андреев след четвъртфинала на мощния шампионат на клей от сериите “Чаланджър ” в Шчечински (Полша) с награден фонд 145 000 $.

Българинът заслужи 25 точки за представянето си, които му помогнаха да се изкачи с три позиции в международната класация. Така от през днешния ден 22-годишният софиянец е под №183 с актив от 331 точки.

За водещия ни тенисист Григор Димитров и топ 40 няма смяна, защото в АТР тура имаше пауза през миналата седмица поради купа “Дейвис ”. Той остава №20 с 1735 точки.

Димитър Кузманов продължава да е втора ракета на България, въпреки да бележи оттегляне с едно място. 30-годишният пловдивчанин има 399 точки на сметката си, единствено с 8 повече от Андреев.

Най-добрата българска тенисистка Виктория Томова означи лек напредък в международната класация. 28-годишната софиянка се изкачи с една позиция и от през днешния ден е под №85 с актив от 782 точки.

По-късно денем Томова ще стартира присъединяване си на WTA 125 шампионата на клей в Парма (Италия). Тя е сложена под №4 и на старта ще премели сили с получилата “уайлд кард ” италианка Елеонора Алвизи, която е отвън първите 1000 в класацията на WTA.

Напредък записват и идващите три българки в международната класация. Гергана Топалова означи нов персонален връх, откакто се изкачи с три места до №251 с 275 точки на сметката й.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР