Ново проучване в Германия, което е най-голямото провеждано до момента,

...
Ново проучване в Германия, което е най-голямото провеждано до момента,
Коментари Харесай

Повече камери и полиция в Германия: Проучване показва, че жителите се чувстват застрашени


Ново изследване в Германия, което е най-голямото провеждано досега, обвързвано с престъпността, демонстрира, че доста от жителите се усещат несигурни и застрашени що се отнася до сигурността им.

Според изследването дамите се усещат по-несигурни и застрашени. Половината от интервюираните дами споделят, че заобикалят да употребяват градски превоз нощем.

Според проучването 58% от дамите заобикалят освен градския превоз в тъмната част на денонощието, само че и избрани места. При мъжете изпитващи боязън процентът е по-нисък.

Вътрешният министър на Германия Нанси Фейзер разяснява, че би трябвало да се противодейства на това възприятие за неустановеност и да има повече личен състав в публичния превоз, както и засилено полицейско наличие на някои места и повече видеонаблюдение.

Резултатите сочат още, че над 1% от популацията носи нож, с цел да се защищити при възможна офанзива, а съвсем четири % сълзотворен газ.

Разминаване има в чувствата на мигрантите и хората родени в страната. Почти половината от мигрантите считат, че на служителите на реда в Германия липсва емпатия, при хората без миграционен генезис единствено една пета счита по този начин.

Друг боязън измежду хората е да не станат жертва на закононарушение в интернет пространството.

Вътрешният министър разяснява, че Германия е една от най-сигурните страни в света, а резултатите демонстрират още, че по-голямата част от интервюираните имат доверие на органите на реда, които пък желаят да осъществят сходно изследване за настройките измежду хората на всеки две години.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР