Ново проучване установява, че глобалните скорости на вятъра са се

...
Ново проучване установява, че глобалните скорости на вятъра са се
Коментари Харесай

Проучване: Увеличаването на скоростта на вятъра подпомага зелената енергия

Ново изследване открива, че световните скорости напразно са се нараснали доста след 2010 година след десетилетия на спад, осведоми BBC.
Според учените измененията в моделите на океанската и атмосферната циркулация стоят зад това нарастване. Откритието е доста добра вест за производството на вятърна сила. Учените имат вяра, че по-бързите ветрове ще спомогнат създадената сила да нарасне с към 37%.
От 80-те години на предишния век учените следиха доста понижаване на скоростта на ветровете по целия свят, отбелязва още организация " Фокус ".
Наречен " земно успокоение ", спадът беше задоволително огромен, и в случай че беше траял до края на този век, световната скорост напразно щеше да намалее с 21%. Авторите на проучването настояват, че това би понижило на половина количеството сила, получено от вятърната промишленост.
Преглеждайки данни от 9000 наземни метеорологични станции, комбинирани със статистически модели, откривателите демонстрират, че през годините след 2010 година ветровете са нараснали още веднъж скоростта си " доста " по целия свят.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР