Ново проучване сред гражданите на Европейския съюз показва, че жителите

...
Ново проучване сред гражданите на Европейския съюз показва, че жителите
Коментари Харесай

COVID-19: българите са сред най-пострадалите финансово в ЕС

Ново изследване измежду жителите на Европейския съюз демонстрира, че жителите на Унгария, България, Италия, Гърция и Испания са отчели най-вече финансови проблеми по време на пандемията от ковид. Датчаните, нидерландците, шведите, финландците и австрийците са изпитали минимум проблеми по време на пандемията, демонстрира изследването на Европейския парламент. Около 58% от интервюираните в Европейския съюз са декларирали, че са срещнали финансови усложнения по време на епидемията.

Анкета на Европейския парламент, извършена от началото на пандемията до края на април 2020 година, демонстрира, че жителите на Европейски Съюз, които оповестяват за финансови проблеми, се оплакват най-много от загуба на приход (30%), безработица (23%), неспособност да заплащат наем или заеми (14%), а 9% декларират, че имат проблеми с пазаруването на храна за „ обикновено битие “.

Един на всеки 10 европейци, изправени пред финансови проблеми по време на пандемията, декларира, че е потърсил финансова помощ от семейство или другари, а 3% са декларирали, че са изправени пред банкрут.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР