Ново проучване с лоши перспективи за демократите в САЩВоди с

...
Ново проучване с лоши перспективи за демократите в САЩВоди с
Коментари Харесай

Тръмп води пред Байдън в ключови щати

Ново изследване с неприятни вероятности за демократите в Съединени американски щати
Води с цели 10 пункта в Невада

Бившият президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп има забележителна преднина пред сегашния държавен глава Джо Байдън в пет от шестте основни щата, които са решаващи за президентския избор. Това демонстрират резултатите от изследване на настройките за идващите президентски избори в страната на “Ню Йорк Таймс ”, оповестено в неделя.

Тръмп води пред Байдън с цели 10 пункта в Невада, шест % в Джорджия, пет в Аризона и Мичиган и четири % в Пенсилвания. Единствената преднина на Байдън е в Уисконсин, където той бие Тръмп с два %. Aко изборите са в този момент, Тръмп би получил от тези 6 щата 67 гласа в Избирателната гилдия, а Байдън - едвам 10. Журналистите напомнят, че Байдън победи във всичките шест щата по време на изборите през 2020 година

Резултатите от допитването са изключително поразителни за Байдън, поради възходящите правни проблеми на Тръмп, против който има заведени четири правосъдни каузи с общо 91 обвинявания. В понеделник гражданският развой за машинация навлезе в решителния си стадий, като Тръмп и двама от неговите синове трябваше да дадат показания пред арбитър Артър Енргон в Ню Йорк.

Проучването приписва неприятното показване на Байдън на възрастта му - 54% от интервюираните демократи споделят, че той е прекомерно остарял за поста. Гласоподавателите като цяло смятат, че Тръмп ще се оправи по-добре с стопанската система, имиграцията и външната политика.

Освен това положителните резултати на Тръмп се дължат и на невижданите равнища на поддръжка от страна на чернокожите и испаноговорящите гласоподаватели. В момента Тръмп държи безапелационна преднина на първичните избори за президент на републиканците през 2024 година, като най-близките му съперници са надалеч зад него.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР