Ново проучване, публикувано в списание Molecular Biology and Evolution, разкрива,

...
Ново проучване, публикувано в списание Molecular Biology and Evolution, разкрива,
Коментари Харесай

Не е за вярване какъв вкус е имала древната диня

Ново изследване, оповестено в списание Molecular Biology and Evolution, разкрива, че дините отпреди 6000 години са могли да убият индивида. Тези дини са имали много горчив усет и нашите предшественици са се отървавали от алената месеста част, с цел да употребяват единствено семената на плода, разкрива „ Geo News ".

Експертите изследвали античните семена, както и геномният разбор, демонстрират, че дините преди доста години са били люти и горчиви.

Оскар Перес Ескобар споделя пред „ Таймс “, че динята не просто е била " неприятна за ястие ", само че човек фактически е можел да загуби живота си поради нея. Анализът на семената посочил, че съответният тип любеница е от Западна Африка.

Учените считат, че горчивият усет на плода би трябвало да се е трансформирал, откакто той е бил питомен. По време на този развой растенията и плодовете могат да изгубят някои от своите черти.

В бъдеще, когато климатичните промени провокират горещини и горски пожари, ориста на културите ще бъде отрицателно повлияна.
Ескобар съобщи, че дините са значими за стопанските системи, защото са просвета с многомилионна стойност.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР