Ново проучване показва, че употребата на марихуана сред тийнейджърите спада

...
Ново проучване показва, че употребата на марихуана сред тийнейджърите спада
Коментари Харесай

Научен труд показва спад при употребата на легална марихуана

Ново изследване демонстрира, че използването на марихуана измежду младежите спада тук-там, където растението е легализирано. Данните са на щатския университет в Монтана и преглежда здравни анкети на американски възпитаници сред 1993 година и 2017 година, написа Би Би Си.

Въпреки че междинната приложимост на опиата из младите среди се е нараснала в Съединени американски щати, в щатите, където тя е легална се вижда спад с близо 10%. За момента 33 щата разрешават медицинския канабис, а в 10 тя е легална за свободна консумация.
Най-древното доказателство за приложимост на канабис е намерено в Китай Растението е било употребявано при погребални ритуали
Авторът на труда доктор Марк Андерсън показа пред „ Асошиейтед прес”, че, обратно на упованията, новата информация демонстрира спад в използването на марихуана измежду младежите.

Близо 1,4 млн. са били включени в изследването. Според доктора за младежите е по-трудно да си купят марихуана в лицензираните места, защото там се изисква пълноправие. По думите му младежите се обръщат към незаконни дилъри, което ненапълно може да изясни спада в „ легалния” бранш.
В Белгия лекият канабис към този момент се продава свободно Очакванията са при легализиране на всички типове в бюджета да влязат десетки милиони евро
Въпреки успокоителните данни, учените виждат спорни резултати в другите щати. Също по този начин равнищата на приложимост на здравна марихуана се резервират, само че обстановката е друга при свободно прилагане.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР