Ново проучване показва, че ако поръчваме храна онлайн, се спираме

...
Ново проучване показва, че ако поръчваме храна онлайн, се спираме
Коментари Харесай

Най-любимата вредна храна, която поръчваме онлайн, е ...

Ново изследване демонстрира, че в случай че поръчваме храна онлайн, се стопираме на по-мазни и калорични храни, в сравнение с, в случай че се храним в ресторант, заяви Фокс нюз, базирайки се на в сп. " Мениджмънт сайънс ".

Изследователи от университета на Торонто, Канада, университета " Дюк ", Съединени американски щати, и Националния университет на Сингапур са анализирали данни за 160 000 поръчки на пица, направени от 56 000 самостоятелни семейства. Анализът е посочил, че поръчаните през компютър или смарт телефон храни съдържат приблизително 3,5 % повече калории от употребяваните в заведения, написа fakti.bg.

Онлайн поръчките също така включват повече указания от вида " Без майонеза " или " Добавете повече сирене " спрямо тези, направени персонално и на място. Проучването разкрива, че когато поръчват храни онлайн, хората освен харчат повече, само че и " налитат " на по-мазни и висококалорични артикули, най-много на пица. Изследователите изясняват, че поръчвайки през интернет, хората не са толкоз склонни да съблюдават здравните рекомендации, в сравнение с, в случай че вършат поръчките си " лице в лице ".
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР