Ново проучване на учени показва, че земята по източното крайбрежие

...
Ново проучване на учени показва, че земята по източното крайбрежие
Коментари Харесай

САЩ потъват от едната страна

Ново изследване на учени демонстрира, че земята по източното крайбрежие на Съединени американски щати потъва с тревожна скорост, застрашавайки сериозна инфраструктура, крайбрежни общности и милиони хора, оповестява Rambler, цитира Метео Балканс.

До 74 000 квадратни километра от бреговата линия на Атлантическия океан потъват с 2 мм на година, засягайки 14 милиона души и 6 милиона парцели. Повече от 3700 квадратни километра понижават с повече от 5 мм на година, изпреварвайки даже покачването на морското ниво. Слягането отслабва дигите, пътищата и летищата, оставяйки ги уязвими на бурни талази и наводнения. Различното слягане, при което разнообразни зони потъват с друга скорост, в допълнение усложнява казуса, евентуално разрушавайки здания и увреждайки инфраструктурата.

Симулацията акцентира нуждата от незабавни дейности. Ранната интервенция, като контролиране на добива на подпочвени води, може доста да понижи слягането и да спести милиарди от скъпи поправки и реорганизация на инфраструктурата.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР