Ново проучване на Recurrent дава доста точни цени на разходите

...
Ново проучване на Recurrent дава доста точни цени на разходите
Коментари Харесай

Шокиращите цени за смяна на батерията на електромобил

Ново изследване на Recurrent дава много точни цени на разноските за промяна на акумулатори на някои от най-разпространените електрически автомобили. Както сами може да се досетите, това не е по никакъв начин на ниска цена ремонт.

Веднага ще уточним, че всеки производител дава гаранция на батерията в години или пробег (което настъпи по-рано), по тази причина тези разноски важат за електрически автомобили отвън гаранция. Разходът зависи и от това кой прави промяната на батерията: дали това прави производителят на модела, дали промяната прави различен сервиз. Позовавайки се на данните на Reccurent, Bloomberg показва, че междинната цена за промяна на батерия възлиза на $137 на kWh.

Започвайки с BMW i3, изследването открива, че батерията на модела коства от $2500 за използван модел до $16 000 за нов от BMW. Това се равнява на $145/kWh за използван и до $727/kWh за нов модел. Що касае Chevy Bolt, GM самичък разгласи цената на батерията през 2017 година на $15 734. Анализът на Recurrent открива, че дилърите на концерна вършат промяна на батерията на цена към $16 000, без в нея да влиза цената за труда. Съотношението при най-евтината алтернатива възлиза на $250/kWh, до момента в който най-скъпата е $271/kWh.

В листата попада и хибридният Chevy Volt, което значи доста по-малка батерия. Въпреки това Recurrent пресмята, че цената за промяната й възлиза на $3000 до $8000. Но през предишния август стана прочут случай, при който дилър начислява ненормалните $30 842 за промяната на батерията на въпросния Volt, от която сума за батерията единствено са желани $26 857, другото е било за труд.

Още любопитни числа за други електрически автомобили вижте на
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР