Ново проучване на група изследователи от университета в Гьотеборг установи,

...
Ново проучване на група изследователи от университета в Гьотеборг установи,
Коментари Харесай

Кръвните тестове могат да диагностицират Алцхаймер толкова точно, колкото гръбначните пункции и по-добре от сканирането на мозъка

Ново изследване на група откриватели от университета в Гьотеборг откри, че кръвните проби са също толкоз положителни, колкото и по-скъпите и мъчителни способи за разкриване на признаци на Алцхаймер.

Според учените заболяването на Алцхаймер може да се диагностицира посредством елементарен кръвен тест също толкоз тъкмо, колкото може да се направи посредством мъчителни лумбални пункции или скъпи мозъчни сканирания.

Ново изследване от група откриватели от университета в Гьотеборг, оповестена в списанието, откри, че комерсиалният кръвен тест, който към този момент е на пазара, наименуван ALZpath, може да открие признаци на Алцхаймер в мозъка толкоз надеждно, колкото и другите способи, употребявани сега, в случай че не и по-добре.

Изследователите проучиха данни от разнообразни изпитвания в Съединени американски щати, Канада и Испания, включващи 786 души, в това число пациенти с когнитивно увреждане и някои без.

В изпитванията пациентите претърпяха или лумбална пункция, или мозъчна пункция сканира...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР