Ново проучване на британски учени е било посветено на миризмата ...

Ново проучване на британски учени е било посветено на миризмата

На какво мирише настъпващата смърт?

Ново изследване на английски учени е било отдадено на " миризмата на гибелта "-характерен мирис, посредством който можете да разберете за наближаващата гибел, написа zdrave.to.

Научната работа е показана от екип на Училището по логика на психиката към Университета в Кент, който се управлява от Арно Уизмар.

Уизмар и сътрудниците му провели опит с доброволци, които били изложени на разнообразни миризми. По-съответно на субектите било обещано да подушат путресцин (миризма на гниеща плът), вода и амоняк. Оказало се, че миризмата на путресцин, която се смята за извънредно неприятна, провокирала голямо безпокойствие у изследваните.

" Когато човек е покрай гибелта, тялото му се " разпада " и по време на този развой се отделят разнообразни неприятни миризми. Една от тях е миризмата на изгниване. Именно този мирис на изгниване може да се смята за миризмата на наближаваща гибел, “, споделя Уизмар.

Учените също така открили, че миризмата на трева постоянно се съединява с миризмата на идна гибел при хората.

Смята се, че хората имат античен обонятелен рецептор, който по някаква причина се задейства малко преди края на живота. Освен това активирането на този рецептор може да се случи даже година преди гибелта.

" Хората подсъзнателно стартират да се трансформират, когато усетят аромата на идна гибел. Оказва се, че хората, без да осъзнават, показват времето на гибелта си ", прибави Уизмар.

Източник: fakti.bg