Ново проучване на AgeCalculator.com разкрива, че в България се наблюдава

...
Ново проучване на AgeCalculator.com разкрива, че в България се наблюдава
Коментари Харесай

Обявиха вдигането на възрастта за пенсия в България от 2000 година насам

Ново изследване на AgeCalculator.com разкрива, че в България се следи най-високото нарастване на възрастта за пенсиониране през последните 25 години, съобщи " Парите ни ".
 
Проучването проучва данните на Организацията за икономическо сътрудничество и раз по отношение на възрастта за пенсиониране във всички налични страни от 2000 година до 2020 година, с цел да открие в кои страни има най-голямо нарастване.

България е преди всичко с 13,26% нарастване на междинната възраст за пенсиониране в страната сред 2000 година и 2020 г. 

Това се дължи на обстоятелството, че междинната възраст за пенсиониране измежду мъжете и дамите през 2000 година е 56 години; през 2020 година тя се повишава до 63.

На второ място е Естония с растеж от 11,93%, а нейната съседка Латвия е на трето място с растеж от 10,57%. Съответно тези страни са имали възраст за пенсиониране 58 и 59 години през 2000 година и 65 години през 2020 година

Как да се покачат пенсиите

По-надолу в листата, Нова Зеландия, единствената неевропейска страна в топ 10, е на четвърто място с 9,84% нарастване. Страната е и с най-високата възраст за пенсиониране в листата, защото тя се покачва от 61 до колосалните 67 години през 2020 година
Унгария затваря челната петица с растеж от 8,56%. Още две източноевропейски страни следват: Румъния е шеста с растеж от 8,42%, а Словения е седма с растеж от 8,35%.

Португалия, Холандия и Литва допълват топ 10.
 
Пълен лист на страните по нарастване на възрастта за пенсиониране

AgeCalculator



„ Тенденцията за увеличение на възрастта за пенсиониране в доста народи отразява комплицирано взаимоотношение на разнообразни фактори. Някои от тях включват удължение на продължителността на живота на хората, която се е нараснала с помощта на напредъка в медицината, икономическия напън, който води до неспособност на хората да се пенсионират заради възходящите разноски за живот, и изменящи се демографски характерности, като понижаване на раждаемостта и застаряване на популацията.

Интересно е да се види по какъв начин данните демонстрират, че европейските страни са измежду тези със устойчиво възходяща възраст за пенсиониране, изключително източноевропейските. Първата западноевропейска страна е Португалия, следвана от Холандия на осмо място и би трябвало да погледнем още по-надолу, на 15-то място, с цел да намерим друга западна страна, Италия “, разясняват създателите на проучването.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР