Ново проучване изследва какво предпочитат самите пациенти, когато става дума

...
Ново проучване изследва какво предпочитат самите пациенти, когато става дума
Коментари Харесай

93% от пациентите предпочитат канабиса пред опиодите като болкоуспокояващо

Ново изследване изследва какво избират самите пациенти, когато става дума за справяне с болката – опиоиди, които са необятно публикувани за облекчение на мощна болежка или здравна марихуана. учените откриват, че пациентите в огромната си част избират здравна марихуана и доста от тях са уверени, че тя е не по-малко ефикасна за облекчение на болката.

„ Това проучване стига до извода, че пациентите употребяват сполучливо медицински канабис, дружно с, или като сурогат на болкоуспокояващите, основани на опиоиди “, оповестяват създателите в научното списание Cannabis и Cannabinoid Research. „ Пациентите, които използват канабис и опиоиди, оповестяват, че по този начин употребяват по-малко опиати и че канабисът има по-малко нежелани странични резултати, в сравнение с техните медикаменти въз основата на опиоиди. “

Изследователите от Калифорнийския университет Бъркли и Държавния университет в Кент изпращат на участниците анкета, въпросите в която се свързани с болката и използването на опиати и марихуана. От общо 2810 участници, които сега употребяват медицински канабис, 828 са употребявали опиоиди през последните 6 месеца за облекчение на болката.

От тази група 97 % от извадката са съгласни, че могат да понижат количеството опиоиди, които употребяват, когато използват и канабис. Освен това 89 % са съгласни, че приемането на опиоиди провокира нежелани странични резултати като запек и гадене “, пишат откривателите. Още по-интересно е, че 81 % от участниците в проучването считат, че приемането на канабис единствено по себе си е по-ефективно при лекуването на тяхното положение, в сравнение с при използването на канабис с опиоиди.

Накратко – в случай че имат избор, доста от участниците в проучването избират да употребяват канабис, в сравнение с опиоиди.

Въпреки че опиоидите са значима част от битката с болката, близо 100 души умират всеки ден заради корист с опиоиди , демонстрират данни на Центъра за надзор и предварителна защита на болесттите. В това число се включват случаите на предозиране както с хероин, по този начин и с предписваните опиоиди като морфин и кодеин.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР