Ново прочуване установи, че повечето европейци биха искали да заменят

...
Ново прочуване установи, че повечето европейци биха искали да заменят
Коментари Харесай

Повече от половината европейци искат да заменят депутатите с изкуствен интелект

Ново прочуване откри, че множеството европейци биха желали да заменят някои от членовете на своите парламенти от логаритми, основани на изкуствен интелект (ИИ), съобщи Си Ен Би Си.

Изследователи от Центъра за ръководство на смяната към частния испански университет IE University са попитали 2769 души от 11 страни по света по какъв начин биха приели понижаване на броя на депутатите в националните им парламенти за сметка на изкуствен интелект, който да заеме техните места и да има достъп до данните им.

Според резултатите, оповестени през днешния ден, 51% от европейците биха подкрепили сходен ход, макар очевидните ограничавания на ИИ.

Оскар Джонсън, който е научен шеф на Центъра за ръководство на смяната и един от главните откриватели, взели участие в прочуването, съобщи пред медията, че „ от десетилетия се следи спад във вярата в демокрацията като форма на ръководство “

Според него измежду аргументите за това са възходящата политическа поляризация и осведомителните балони, в които попадат хората. „ Всички са с усещането, че политическата конюнктура се утежнява и явно винят политиците за това. Мисля, че отчетът улавя този общ дух на времето “, разяснява Джонсън, като добави, че не е сюрпризиран от резултатите.

От прочуването излиза наяве, че концепцията е изключително известна в Испания, където 66% от интервюираните хора я поддържат. В Италия поддръжката за замяната на депутатите от изкуствен интелект е 59%, а в Естония - 56%.

По отрицателно гледат на предлагането във Англия, където цели 69% от интервюираните са срещу концепцията, до момента в който в Нидерландия и Германия против нея застават 56% и 54% от респондентите.

Извън Европа, към 75% от интервюираните в Китай поддържат замяната на депутати с изкуствен интелект, а в Съединени американски щати 60% са срещу сходна замяна.

Разлики в мненията се следят и на база възраст, като по-младите хора за доста по-благосклонно настроени към сходна концепция. Над 60% от европейците на възраст сред 25 и 34 години и 56% от тези във възрастовата група 34-44 година поддържат концепцията, до момента в който болшинството от интервюираните над 55-годишна възраст не я считат за добра.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР