Ново препятствие се появи пред строителството на газовата връзка с

...
Ново препятствие се появи пред строителството на газовата връзка с
Коментари Харесай

Обжалване ще забави отново газовата връзка с Гърция

Ново затруднение се появи пред строителството на газовата връзка с Гърция, което трябваше да стартира този месец, Причината за това е постъпила в Комисия за защита на конкуренцията тъжба, с която се желае прекъсване на процедурата. Това се схваща от обява на уеб страницата на компанията " Ай Си Джи Би " АД (ICGB), която проектира трасето.

Жалбата е постъпила на 22 май в Комисията за защита на конкуренцията. Неин създател е " ФРУТА - БВВ " ЕООД и е против избора на инженер-консултант на плана за междусистемната газова връзка, се вижда от регистъра на жалбите на антимонополната комисия. Справка в Търговския указател демонстрира, че компанията е записана на 20 декември 2017 година с 50 лв. капитал като едноличен негов притежател е Владимир Цветков Георгиев от Перник. В предмета на активност за вписани най-разнообразни действия като съответно изредените нямат общо със сферата, в която е обжалването.

Това не е първата тъжба против поръчка по плана, напомня " Мидиапул ". Върховният административен съд към този момент отхвърли претенциите на винарната " Вини България " и имотната компания " Некст Инвест ", които бяха недоволни от уточнения на възложителя по поръчката. Такъв е претекстът за жалбата и на сегашната компания, която видно от регистрацията й няма опция да бъде реализатор.

Изданието добавя, че са в ход две огромни поръчки – за доставка на тръбите за газопровода и за архитект и реализатор на градежа – надлежно за 60 млн. евро без Данък добавена стойност и за 145 млн. евро без Данък добавена стойност. Три компании са поканени от " Ай Си Джи Би " на 31 май да подадат в 20-дневен период офертите си за доставка на тръбите. Това са българската " Топливо 2 ", турската " Ерджияш Челик Бору Санайи А.Ш " и гръцката " Коринт Пайпуъркс С.А. "
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР