Ново предложение идва за постъпване в болница. То касае случаите,

...
Ново предложение идва за постъпване в болница. То касае случаите,
Коментари Харесай

Д-р Бойко Пенков: В болница да се приемат пациенти и без положителен PCR тест

Ново предложение идва за постъпване в болница. То касае случаите, в които пробата за ковид е негативен. Идеята е, в лечебно заведение да одобряват даже единствено със признаци на коронавирус.

Това ще предложи доктор Бойко Пенков, зам.-министър на опазването на здравето.

„ Усещането за безпорядък в здравната система не дава отговор на истината. Работим в условия на особена конюнктура на пандемия “. Това сподели пред БНР д-р Бойко Пенков.

Той показа, че като доктор е живял на първи фронт по време на епидемии, само че от грип, и ситуацията е било също толкоз ужасно, колкото в този момент.

„ През лятото се правеха разбори, вършат се непрестанно. Положиха се старания от страна на държавното управление за водене на договаряния за обезпечаване на ваксинопрофилактика. България участваше в договарянията на европейско равнище за доставка на медикаменти. Разиграха се разнообразни сюжети – по какъв начин да реагира системата при подобаващ брой хора. Много неща се правят и се продължава да се правят. Работи се на високи обороти “.

„ Проблемът не е с болничните структури, а с личния състав. Лекарите и сестрите ни са в по-зряла възраст, имат хронични проблеми, те се опасяват за себе си и за околните си. Сега се основават законови текстове за командироване на хора, за пребазиране… Към това равнище на болест има още запас към сегашните решения. Наблюдаваме кривата на болест, има още структури, които могат да се включат, въпросът е с обезпечаването на личен състав “, добави доктор Пенков.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР