Ново правителство в рамките на сегашния парламент няма да има.

...
Ново правителство в рамките на сегашния парламент няма да има.
Коментари Харесай

Няма да има ново правителство. Трифонов сложи край на преговорите.


Ново държавно управление в границите на настоящия парламент няма да има. Това сТана ясно, откакто по-рано през днешния ден водачът на Има Такъв Народ Слави Трифонов разгласи, че отдръпва партията си от договарянията за сформиране на кабинет с мандата на Българска социалистическа партия.

Слави Трифонов: Има Такъв Народ няма да поддържа държавно управление с мандата на Българска социалистическа партия

се отдръпва от договарянията за сформиране на държавно управление и няма да поддържа кабинет с мандата на Българска социалистическа партия. Това разгласи водачът на партията в изказване, излъчено във Facebook и по партийната телевизия 7/8 ТВ.
Редакцията предлага
Повод за него стана изминал преди този момент запис от среща на парламентарната група на " Демократична България " (ДБ) в Народното събрание, която се оказа извършена при включени микрофони – въпреки да няма процедура сходни полемики да се предават онлайн. На тази среща водачът на парламентарната група Христо Иванов е уведомил депутатите на партията за хода на договарянията с Българска социалистическа партия за сформиране на кабинет.

" Аз ли съм мафия? "

Според Трифонов и парламентарната му група за първи път са говорили това, което в действителност мислят, тъй като не са знаели, че камерите и микрофоните към момента работят. " За какво изобщо има договаряния – с цел да сме мафия и надлежно ние да сме отговорни за всичко. Аз бърсалка ли съм, аз ли съм мафия, тъй като по този начин ви изнася, нямате никаква чест и достолепие и вместо да създавате, вие рушите ", сподели водачът на Има Такъв Народ.

Той цитира думите на ръководителя на ПГ на Демократична България, който споделил следното: „ Това значи, че те към този момент не могат да кажат Има Такъв Народ са стопроцентова мафия, а ние сме стопроцентово бели, т.е. нещата започнаха да се размиват “. Според Трифонов по този начин Христо Иванов признавал в прав текст, че " ни назовават „ мафия “ не тъй като е правилно, а тъй като те по този начин наподобяват стопроцентово бели “. Затова Има Такъв Народ нямали място в тези лицемерни договаряния. " Ние държавно управление на лицемерието няма да вършим, няма да го подкрепим и ще отидем на избори ", съобщи още Трифонов.

Христо Иванов: " Трифонов реши за четвърти път да счупи всичко "

ОТ Демократична България дадоха обещание да разгласяват целия запис от срещата, с цел да не се трансформира той в агитационен материал, от който се популяризират фрагменти и извадени от подтекста цитати по медиите.

Христо Иванов: Слави Трифонов реши за четвърти път да счупи всичко

" Бяхме подготвени в името на това да има държавно управление да изтеглим своите министри, да нямаме искания към министерски позиции, да дадем единствено парламентарна поддръжка, с цел да може страната в действителност да има ръководство. Но в случай че в последна сметка Слави Трифонов реши, че би трябвало за четвърти път да счупи всичко и неговата парламентарна група се подчини на този подтик, (...) Демократична България ще отиде на избори ", сподели Иванов.
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР