Ново поколение оръжеен купол, който може да бъде интегриран в

...
Ново поколение оръжеен купол, който може да бъде интегриран в
Коментари Харесай

Ново поколение оръжеен купол може да бъде интегриран в машините на пехотата

Ново потомство оръжеен купол, който може да бъде интегриран в бъдещите нови бронирани машини на българската пехота, показа през днешния ден у нас белгийската отбранителна компания " Джон Кокрил ". От компанията са подготвени да изнесат част от производството у нас, като се кооперират с локални оръжейни компании.

Корпус от заварен балистичен алуминий, 30-милиметрово електронно нормализирано оръдие, 7,62 милиметрова картечница, система за противоракетна отбрана, реактивна противотанкова система, димни гранати, лазарен далекомер са единствено част от нововъведенията в новия военен купол 10-30 на белгийската компания

" Вярваме,че монтажът на куполите може да се прави тук, някои от частите също да се създават от българската промишленост. Планираме цялата поддръжка на бойните машини по време на виталния им цикъл да се прави тук.Българската промишленост доста огромна част от нашия ангажимент. ", споделя Беър Мидкиф, вицепрезидент на компанията.

Едно от огромните преимущества е опцията за отвесното придвижване на оръдейната система до 70 градуса, като разрешава поразяването на безпилотни летателни средства.

" Аз имам вяра, че това е най-хубавото решение за Българската войска. Аз съм някогашен боец. Аз имам вяра, че всеки би трябвало да се сложи в ролята на боец. Ние сме произвели и предали на веържение над 600 купола от този тип, заради което той към този момент е доста потвърден и одобрен като бойна система с отворена архитектура за интеграция на нови технологии и системи ", добавя Беър Мидкиф, вицепрезидент на компанията.

1,5 милиарда лева утвърди преди 5 години Народното събрание за закупуването на 150 нови бронирани машини за пехотата. След като през февруари процедурата беше спряна поради надхвърляне на финансовите параметри от позволените до финала компании, в този момент се чака да бъде рестартиран.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР