Ново поколение на изкуствения интелект ChatGPT ще бъде представено тази

...
Ново поколение на изкуствения интелект ChatGPT ще бъде представено тази
Коментари Харесай

Иде ChatGPT-4 - и ще генерира текст, картинки и дори видео

Ново потомство на изкуствения разсъдък ChatGPT ще бъде показано тази седмица, стана ясно от изявление на механически шеф от Microsoft Germany. Той ще бъде повече от " елементарен " езиков модел и ще е кадърен да генерира изображения, аудио и даже видео.

Тази мултимодалност, както я назовават от компанията основател OpenAI, ще разреши и доста повече еластичност в езиковата връзка. GPT-4 ще е кадърен да беседва още по-добре на разнообразни езици, даже да схваща един език и да дава отговор на различен.

Любопитно е, че новината идва от техническия шеф на немската централа на Microsoft. Компанията на Бил Гейтс е един от главните акционери в OpenAI и неотдавна вгради езиковия модел в своите услуги, само че към този момент не държи надзорен пакет. 

ChatGPT-4 ще може и да схваща и проучва изображения и аудио. Това да вземем за пример би икономисало извънредно доста работа на колцентровете по целия свят. Но има и потенциал да остави стотици хиляди без работа.

А способността му да генерира видео може да изпълни огромните платформи със наличие - за сметка на онлайн създателите и инфлуенсърите.

От Microsoft настояват, че това ще се компенсира от растящата потребност на експерти, които да работят съответно с изкуствен интелект. Според тях новите логаритми просто ще спестят повтарящи се задания.

Директорът на немското поделение Мариан Яник окуражи огромните компании да стартират образование на служащите в тази посока.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР