Ново, по-тежко обвинение е повдигнато на бургазлията Диян Дичев-Готвача, помогнал

...
Ново, по-тежко обвинение е повдигнато на бургазлията Диян Дичев-Готвача, помогнал
Коментари Харесай

Повдигнаха още едно обвинение на авера на чудовището Рагевски

Ново, по-тежко обвиняване е повдигнато на бургазлията Диян Дичев-Готвача, оказал помощ на обвинявания в две убийства Станимир Рагевски да укрият разчленените остатъци на брокерката Теодора Бахлова и 28-годишния Юмер Мехмед.
До скоро Дичев бе упрекнат само в персонално укривателство, за което законът планува до 5 година затвор, само че към този момент ще дава отговор и за държане на нелегално оръжие - закононарушение, което се санкционира с отнемане от независимост от 2 година до 8 година. и е тежко съзнателно закононарушение, сподели районният прокурор на Бургас Иван Кирков.
Оръжието - револвер с изтрити номера, с което са били убити Теодора, а по-късно и Юмер, бе намерено в мазе на стопанисвано от Дичев заведение във Военния клуб в Бургас.
Новото обвиняване на Дичев ще даде опция за удължение на задържането му, като оптималният период е 8 месеца. За първото обвиняване - персонално укривателство, което не се води тежко закононарушение, Дичев можеше да прекара до 2 месеца в ареста, а те изтекоха в края на октомври, напомнят адвокати.
Диян Дичев - Готвача даде показания онлайн. На 3 ноември Дичев опита да размени решетките с домакински арест, само че съдът в Бургас го остави с най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража ".
Според проверяващи Дичев е оказал помощ на Станимир Рагевски да се отърве от двата натрупа, само че няма доказателства да е взел участие в разфасоването им.
На междуетажна площадка в жилището на Дичев е открита електрическата част на саблен трион, с който е било нарязано тялото на на Юмер. Негово ДНК е намерено върху пластмасовата част на инструмента; нож, който подхожда на марката на този инструмент пък, е открит в автомобила на Рагевски.
Кост, зъб и проектил, евентуално от оръжието, с което е била убита брокерката Теодора Бахлова, бяха открити в градската канализация, покрай неработещ търговски обект зад Военния клуб, в който останките на брокерката са престояли над 3 месеца в бидони с киселина.
Част от торса и краката на 46-годишната жена бяха открити в края на август, заровени на територията на Бургаския гробишен парк. Теодора Бахлова се търсеше от 29 октомври м.г. Предполага се, че е убита в деня на изгубването си.
Тя е била някогашен бизнес сътрудник на Станимир Рагевски, който се занимавал със строителство и недвижими парцели. Според нейни родственици сред двамата имало спор за няколко апетитни парцела в Лозенец.
Финансови претекстове стояли и зад изтезанието на Юмер, който от няколко години работел за Рагевски като момче за по-специални поръчки. 56-годишният бизнесмен бе задържан няколко дни след убийството на Юмер и оттогава мълчи за закононарушенията, в които е упрекнат.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР