Ново обвинение е повдигнато на директора на пловдивското Трето Районно

...
Ново обвинение е повдигнато на директора на пловдивското Трето Районно
Коментари Харесай

Ново обвинение получи арестуваният шеф на Трето РПУ в Пловдив

Ново обвиняване е повдигнато на шефа на пловдивското Трето Районно ръководство на Министерство на вътрешните работи Самуил Хаджиев - че е укрил видеозаписи по отношение на тежката злополука на Околовръстното шосе на Пловдив по Великден, при която починаха трима души.
Заради новото обвиняване, делото в Апелативния съд за ограниченията за неотклонение на четиримата арестувани, беше отсрочено с 2 часа. Причината - настояването на отбраната на обвинените да се запознае с постъпилите нови материали.
На 10 май полицейският шеф е разпоредил на чиновник от бранш „ Криминална полиция “ в районното ръководство да му съобщи флаш памет, както и всички видеозаписи от камери в региона на Околовръстното шосе, където стана жестоката злополука, породена от Иво Даскалов. Самуил Хаджиев е укрил записите, с цел да не бъдат употребявани в.
„ Поредният юридически парадокс. Всички дейности на господин Хаджиев са били документирани в докладни мемоари, подкрепени от разпит на негови подчинени сътрудници, които са неведнъж разпитани от органите на следствието “, съобщи юристът на Хаджиев - Димитър Марковски.
Самуил Хаджиев и служителят на реда Атанас Качаков, които са в ареста след извършената предходната седмица акция на прокуратурата и " Вътрешна сигурност " на Министерство на вътрешните работи, апелират решението на пловдивския областен съд за непрекъснатото им задържане. Той остави в ареста и Даниел Димитров и Симеон Иванов, които съгласно апелират.
Според прокуратурата полицейският шеф дружно със своя зависещ са се приготвяли да присвоят 500 кг марихуана от производител, разполагащ с нужните разрешителни, като двамата са отишли в склада му, който е отвън територията на ръководството, с персоналните си коли.
В събота окръжният съд одобри, че въз основа на не е налице присъединяване на Хаджиев и Качаков в опит за кражба. Пак тогава юристът на Хаджиев Димитър Марковски съобщи, че при визитата на склада в асеновградското село Болярци е бил и шефът на регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи старши комисар Йордан Рогачев.
Рогачев от десетина дни е в болнични, а през вчерашния ден беше извикан на разпит.
Иначе против задържания шеф на Трето РПУ има още две обвинявания – за оказване на въздействие върху подчинена дознателка, с цел да бъде претърсена базата на пловдивска компания, без да има съображение за това, както и за неспазване на ограниченията за предпазване на муниции.
Обвинението против другия служител на реда Атанас Качаков и двамата цивилни Симеон Иванов и Даниел Димитров е за похищение и побой на дилър на опиати. Информацията е на БНР.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР