Ново обсъждане на Закона за противодействие на корупцията и за

...
Ново обсъждане на Закона за противодействие на корупцията и за
Коментари Харесай

НС ще гледа ветото на президента върху Антикорупционния закон


Ново разискване на Закона за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество, признат от Народното събрание на 20 декември 2017 година е първа точка за петъчния пленарен ден, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Законът беше върнат за ново разискване с декрет на президента Румен Радев на 29 декември 2017 година

В сряда на свое съвещание Парламентарната правна комисия отхвърли ветото на президента.

След решението на комисията президентът съобщи, че не е сюрпризиран. „ Всички диспути към Антикорупционния закон и изключително събитията от през днешния ден демонстрират, че в действителност няма политическа воля за действителна, всеобхватна и ефикасна битка с корупцията. Явно тази битка ще продължи да се води от жителите и медиите. Това е моята оценка за това, което става през днешния ден, за жалост, сподели още тогава Румен Радев.

След разглеждането на президентското несъгласие пленарната активност ще продължи с първо гласоподаване на Законопроект за изменение на Закона за собствеността.

След него депутати ще продължат по гласуването на първо четене на Законопроект за изменение и допълнение на Закона за устройството и застрояването на Столичната община.

През петъчния ден парламентарен надзор няма да има, за сметка на 19 януари (петък), когато целият ден ще бъде отдаден на питания и въпроси до министрите.

Следобед ръководителят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер и членовете на Европейската комисия ще имат срещи в Народното събрание. Гостите ще бъдат в България във връзка формалното разкриване на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз.

В 14.15 часа ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева ще се срещне с ръководителя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер.

В 14.30 часа Жан-Клод Юнкер и Колегиумът на европейските комисари ще беседват в зала „ Изток ” с членовете на Председателския съвет на Народното събрание и ръководителите на парламентарни комисии./БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР