Ново напрежение назрява в Българското национално радио (БНР). Трима души

...
Ново напрежение назрява в Българското национално радио (БНР). Трима души
Коментари Харесай

Напрежение в БНР: Управителният съвет на стария шеф дал новия на прокуратурата

Ново напрежение назрява в Българското национално радио (БНР). Трима души от Управителният съвет (УС) на радиото са подали сигнал до Специализираната прокуратура против генералния шеф Андон Балтаков.

Причината - контракти за доставка на електрическа енергия за БНР за 244 000 лв. с Данък добавена стойност за една година, подписани от Балтаков, само че без да са съгласувани с УС и в несъблюдение на процедурите по оповестяване на публични поръчки.

Сигналът е пратен освен до прокуратурата, само че и до Агенцията за държавна финансова ревизия (АДФИ), Народното събрание и Съвета за електронни медии (СЕМ). Той е подписан от трима от членовете на УС на БНР - Стефан Ташев, Мария Маркова и Галя Тренчева. Те са " завещание " на Балтаков от предходния общоприет шеф на радиото – Светослав Костов, чийто мандат бе преустановен предварително от Съвет за електронни медии поради невижданото замлъкване на стратегия " Хоризонт “ и опита дългогодишната журналистка Силвия Великова да бъде свалена от ефир предходната година.

До обстановката новият общоприет шеф да работи с препоръчаните от Костов членове на УС се стигна поради Закона за радиото и малкия екран, съгласно който няма по какъв начин Съвет за електронни медии да приключи мандата на УС. Единственият метод да бъдат определени нови членове преди да изтече мандатът на старите, е те сами да се откажат от постовете си.

За сигнала против Балтаков оповестява Ташев във фейсбук профила си. По думите му подписаният контракт за доставка на електрическа енергия е с компания " Мост енерджи " АД, за една година.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР