Ново напрежение има в Обзор между част от местните жители

...
Ново напрежение има в Обзор между част от местните жители
Коментари Харесай

Ново напрежение в Обзор - фекални води се изливат на плажа

Ново напрежение има в Обзор сред част от локалните поданици и община Несебър.

Причината е в изливащите се отпадни води в южната част на морския плаж. Хотелиери се оплакват, че това ще докара до проблеми за плажуващите туристи, в случай че казусът не бъде решен бързо.

Кметът на община Несебър Николай Димитров персонално посети морското градче във вторник, с цел да се запознае на място с казуса. Той изясни, че ще бъде изработен незабавен спешен ремонт, като сега тече процедура за избор на реализатор.

Между локалната власт в Обзор и общинския кмет има напрежение от известно време. В края на февруари Обзор организира локален референдум, който гласоподава за отделянето на дребния морски град, дружно с още 4 села към него в обособена община.

Правителството даде зелена светлина, само че президентът Румен Радев досега към момента не е подписал декрет за оповестяването на Обзор като 266-тата община в България. След гласуването на парламентарните избори на 4 април Радев даже загатна, че няма желание да издаде декрет, защото не са изпълнени всички законови условия. Освен това поданици от села край Обзор обявиха, че не желаят да бъдат част от бъдещата община Обзор.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР