Ново намерение за строеж на емблематичния Шофьорски плаж край Алепу

...
Ново намерение за строеж на емблематичния Шофьорски плаж край Алепу
Коментари Харесай

Ще построят ли къмпинг на известния Шофьорски плаж край Алепу?

Ново желание за градеж на емблематичния Шофьорски плаж край Алепу провокира ново напрежение при започване на лятото.

Между няколко каузи за подпорната стена на Алепу плажът край нея още веднъж влезе в полезрението на природозащитници и медии.

Този път няма да се лее бетон, а върху 4 декара ще се построява екокъмпинг, настояват от компанията притежател на терена.

" Тук следва да бъде построен екологично съгласуван глемпинг, състоящ се от 15 палатки, ситуирани на безусловно законно притежавана и добита земя. Както се вижда, оградата, която е сложена, е законосъобразна, висока е 60 сантиметра и е съобразена за животинските типове, които виреят в терена, да могат да минават свободно ", изясни вложителят Димитър Димитров.



" За мен е извънредно неприемливо. Първо, тази линия там да е частна, тъй като тя е от страната на морето, на самия плаж безусловно “, разяснява кметът на община Созопол Тихомир Янакиев.

От общината обясниха, че позволение за монтаж може да бъде издадено едвам след позитивно мнение от екоинспекцията. От там обаче " замразиха " плана, до момента в който не бъде направена преценка за Оценка на въздействието върху околната среда.



Причината - планувана е техническа инфраструктура. Палатките да се зареждат с ток и вода от пречиствателната станция на близкото ваканционното населено място, а отпадните води да се изливат в бетонов контейнер.

" За мен е по-добре да се съблюдава закона. Ако екокъмпингът е в нарушаване на закона, не би трябвало да го има. Ако екокъмпингът е в нормите на закона, за какво да го няма, в случай че там има къмпинг, който въобще не е еко, тъй като има голям брой каравани, които са в този регион ", сподели още Тихомир Янакиев.

До момента в общината не са постъпвали сигнали против построяването на къмпинга.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР