Ново масово избиване на мирни граждани в Украйна. Над 40

...
Ново масово избиване на мирни граждани в Украйна. Над 40
Коментари Харесай

Москва vs Киев: Кой бомбардира железопътната гара в Краматорск?


Ново всеобщо изтребване на мирни жители в Украйна. Над 40 души починаха на гарата в Краматорск в Донбас, откакто на перона се взривиха две ракети. Москва отхвърля да е забъркана.

Близо 4000 души са чакали трен, с цел да се изтеглят. Краматорск е последният огромен град в Донбас под контрола на украинската войска.
Снимка: Getty Images

Ударът е нанесен с ракети „ Точка-У “. Това е система, която не се отличава с огромна акуратност, само че има голяма поразяваща мощност.

Руското командване разгласи, че не употребява такива ракети във войната, само че те са на воъръжение и в украинската войска, и в частите на сепаратистите от Донецката република.

А в региона на Киев се разкриват нови ужасяващи закононарушения на съветската войска.

„ Те направиха всичко това. Не можем да си го разбираем. Разграбиха всичко. Всичко скъпо отнесоха. Заплашваха хората, дори стреляха по тях. И това не е неистина, самата истина е “, споделя локалната жителка Любов Хоменко от село Андреевка, Киевска област, Украйна.

В изявление за английската телевизия „ СкайНюз “ началникът на пресслужбата на съветския президент отхвърли опцията Международният углавен съд да проверява военните закононарушения в Украйна, защото Москва не признава неговата легитимност. Дмитрий Песков удостовери, че Русия дава доста жертви в тази война.

„ Имаме обилни загуби на жива мощ. И това е голяма покруса за нас “, съобщи Песков.

В израз на взаимност с Украйна ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и първият посланик на Съюза Жозеп Борел отпътуваха за Киев, с цел да се срещнат с президента Володимир Зеленски.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР