Ново мащабно проучване, в което са взели участие близо 1300

...
Ново мащабно проучване, в което са взели участие близо 1300
Коментари Харесай

Откриха причините за почти всички видове рак

Ново огромно изследване, в което са взели присъединяване близо 1300 експерти, разкри генетичната информация за 38 типа ракови кафези, оповестява Би Би Си. То е наречено „ Анализ на цялостния геном на всички типове рак ".

За в бъдеще, с помощта на невероятния пробив,

лекарите ще могат да диагностицират рака в ранен етап на развиване.

Нещо повече - лекуването на злокачествените тумори ще бъде по-ефективно - с по-голяма възможност пациентите да се възстановят, добавя БГНЕС. По-рано беше открито, че появяването на рак е разновидност в ДНК. Досега оставаше въпросът - къде и за какво се появява грешката в генетичния код, която води до развиването на тумора.

По време на проучването учените са съумели да открият къде тъкмо се намират водещите разновидности. Освен това те към този момент могат да посочат точния им брой.

Те са разкрили също, че основата за развиването на някои типове рак може да стартира да се образува 10 години преди слагането на диагнозата.

Ракът, именуван също недоброкачествен израстък или злокачествена неоплазма, е общо название на група болести, свързани с необикновен напредък на клетките с капацитет за нахлуване или разпространяване в други елементи на тялото. Не всички тумори са ракови - доброкачествените са такива, които не се популяризират в други елементи на тялото. Възможните признаци и признаци на рака включват новообразувани бучки, анормално кървене, продължителна кашлица, необяснена загуба на тегло, промени в перисталтиката и други - всички те могат да бъдат индикация за рак, само че е допустимо да се дължат и на други аргументи. Известни са над 100 разнообразни типа рак при хората.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР