Ново изследване за това, дали млада кръв може да забави

...
Ново изследване за това, дали млада кръв може да забави
Коментари Харесай

Може ли младата кръв да забави стареенето?

Ново проучване за това, дали млада кръв може да забави или спре процеса на стареене, не демонстрира доста оптимистични резултати. За страдание, тази техника, за която се приказва от дълго време, няма капацитета на който доста хора се надяват. Все отново хората от екипа акцентират, че проучванията са още в начален етап.

Това проучване обгръща група възрастни хора, страдащи от Алцхаймер, на които ежеседмично се инжектира кръвна плазма от младежи сред 18 и 25 години. Макар да има някои усъвършенствания в държанието на възрастните, някакви основни резултати в лекуването на заболяването не са следени.

Изследваните възрастни не са се справили по-добре с проби, извършени с цел да се откри опцията им да научават неща след продължителния интервал на отнасяне с кръвна плазма от младежи. Все отново са регистрирани някои усъвършенствания във опциите им да правят ежедневните си задания, като подготвяне на храна или излизане отвън дома.

Идеята да се бори възрастта с кръвна плазма от младежи идва още от 19 век, като процедурата се назовава парабиоза . В ранните стадии са били правени опити за свързване на кръвоносните системи на две мишки, остаряла и млада, с цел да се види въздействието от това върху двете.

През последните години тази техника бе възобновена и сподели подмладяване на черния дроб, мозъка и мускулите на остаряла мишка.

При новото проучване в началото се е възнамерявало на една група възрастни пациенти да се дава безобидно съединяване с плацебо резултат, а на друга да се инжектира плазма от младежи, като след няколко седмици двете групи трябвало да се разменят.

Този проект обаче не се осъществил, тъй като част от хората се отказали от опита. Изследването се видоизменило и на една част от пациентите инжектирали плазма 4 седмици, след което сравнили реакциите им с тези на които било давано безобидното съединяване.

„ Алкахест “, софтуерната компания направила опита въпреки всичко смята, че той дава вяра и резултатите са окуражаващи и възнамерява нови проучвания, с цел да се откри по-точно съществуването или неналичието на позитивен резултат.

В новото проучване ще се употребява единствено тази част от плазмата на младежи, в която се съдържат фактори на растежа, което е дало по-добри резултати при опитите с животни. Намерението е да се тества по-голям брой заболели от Алцхаймер, на които да се инжектират разнообразни дози плазма за друг интервал от време.

Въпреки към момента недоказания резултат и неубедителните резултати, на доста места по света тази процедура се предлага, като двудневен курс на „ лекуване “ коства към 8000 $.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР