Ново изследване на мексикански учени установи, че има алкохол, който

...
Ново изследване на мексикански учени установи, че има алкохол, който
Коментари Харесай

Има алкохол, който помага в борбата с остеопорозата

Ново проучване на мексикански учени откри, че има алкохол, който оказва помощ в битката с остеопорозата. Резултатите от изследването са оповестени в списание " Science Daily ".

Консумацията в правила на тази спиртната напитка е следващия прогрес в битката с ужасната болест, която визира над 200 милиона души по света.

Пиенето на този тип алкохол се оказва потребно за костите, тъй като съставката, от която се подготвя, подкрепя за абсорбирането на калций и магнезий от костите.

Съставките от синьо агаве в текилата улесняват абсорбирането на минералите, а това е потребно за костите, тъй като ги поддържа в положително здраве и защищава опорно-двигателния уред от остеопороза.

Тестовете измежду лабораторни мишки с полимери на фруктозата от кактусите агаве, сочат 50% по-високо синтезиране на протеина остеокалцин, който съставлява знак за произвеждането на нова кост. Измереният диаметър на костите им също бил по-висок.

" Консумирането на фруктани в агавето, в комбиниране с съответна чревна микрофлора, спомага за образуването на нова кост, даже при съществуването на остеопороза ", изяснява на доктор Мерседес Родригес от " Center for Research and Advanced Studies "./Zdrave.to
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР