Ново изследване на електоралните нагласи преди изборите на 29 октомври

...
Ново изследване на електоралните нагласи преди изборите на 29 октомври
Коментари Харесай

Предозиране: Агенция със запор от НАП направи БСП втори в София…

Ново проучване на електоралните настройки преди изборите на 29 октомври стана извънредно известно в медиите. Според проучването, електоралните желания за претендентите за кмет на София все още са 27,8% за претендента на ПП-ДБ Васил Терзиев, 20,6% за претендента на Българска социалистическа партия Ваня Григорова и 18,7% за претендента на ГЕРБ Антон Хекимян. 6,4% събирал претендентът на " Синя София " Вили Лилков, 4,7% претендентът на " Възраждане " Деян Николов, 2,4% - претендентът на Има Такъв Народ Ивайло Вълчев.

Автор на изследването са „ Естат “ – социологическа организация, която по информация на Tribune.bg сега има натрапен запор от Националната организация по приходите.

Според уеб сайтът на организацията, финансирането на интервютата е било със лични средства. Неофициално в политическите среди обаче се приказва, че социолозите са били наети за потребностите на социалистите и претендентът им за кмет на София Ваня Григорова.

За социологическото изследване са интервюирани 800 софиянци в интервала 29 септември - 9 октомври, което също е учудващо, тъй като в множеството разбори  на електорални настройки, представителната извадка е от 1000+ индивида.

На уеб страницата на компанията има изброен дълъг лист услуги, само че електоралните изследвания не са измежду изброените. Публикуваните им изследвания са три на брой, като това е първото на изборна тема.

След изборите напролет, шефът на ЕСТАТ Иво Желев дава част от прогнозите си пред Лупа.бг. Според него разновидностите след вота са били да няма кабинет, или да има подобен на „ хартиена коалиция ” на ГЕРБ, Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи, прикрита със смокинов лист в лицето на Има Такъв Народ. „ Очевидно Политическа партия и Демократична България въобще не са властови фактор сега и изпадат от сметките.  Тази коалиция може да я няма до края на седмицата “, гласят част от несбъднатите му прогнози на 3 април.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР