Ново голямо находище на петрол е открито в югоизточната част

...
Ново голямо находище на петрол е открито в югоизточната част
Коментари Харесай

Откриха ново голямо петролно находище в Югоизточна Турция

Ново огромно находище на нефт е намерено в югоизточната част на Турция, в регион, граничещ с Ирак, оповестява през днешния ден проправителственият в. „ Сабах “.

Възможно е в новото находище да има пет пъти повече ресурси от нефт в съпоставяне със считаното за най-голямо находище Габар в окръг Шърнак, Югоизточен Анадол, написа изданието.

Предварителните изследвания към този момент са почнали в региона на планината Като, ситуирана сред окръзите Шърнак и Хаккяри. „ Сабах “ написа, че качеството на открития петрол може да бъде сравнимо с това на арабския нефт, т.е. най-скъпият в света и с минимални примеси.

В началото на май турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви за откриването на огромно петролно находище наоколо до планинската верига Габар.

В последно време в Турция се правят изследвания за нефт в югоизточната част на страната, която в продължение на 40 години бе наранена от терористична активност (на Кюрдската работническа партия – ПКК), съобщи Българска телеграфна агенция.

Турция ускори изследванията за газ и петрол освен на територията на страната, само че и в Черно море и в Източното Средиземноморие.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР