НОВО ДЕЛХИ (AP) — Три десетилетия след като индуистките тълпи

...
НОВО ДЕЛХИ (AP) — Три десетилетия след като индуистките тълпи
Коментари Харесай

Хиндуистки храм, построен върху разрушена джамия в Индия, помага на Моди да засили политическото си положение

НОВО ДЕЛХИ (AP) — Три десетилетия откакто индуистките тълпи събориха историческа джамия, индийският министър председател Нарендра Моди ще участва на освещаването на величествен хиндуистки храм на същото място в понеделник в политически ход, с цел да даде подтик на партията си преди решителен народен избор.

Експерти споделят, че храмът, отдаден на най-почитаното провидение на хиндуизма Господ Рам, ще затвърди наследството на Моди – трайно, само че и противоречиво – като един от най-значимите водачи на Индия, който се стреми да трансформира страната от световна народна власт в искрено индуистка нация.

„ Още през цялото време Моди беше тласкан от отбелязването на своята непреходност в историята. Той подсигурява това с храма Рам “, сподели Ниланджан Мукопадхяй, специалист по индуски шовинизъм и създател на книга за Моди.

Мнозина виждат откриването на храма като начало на предизборната акция за Моди, неприкрит националист, който е необятно упрекван, че поддържа хиндуисткото превъзходство в публично световна Индия....

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР