НОВО ДЕЛХИ (АП) — Трейлърът на филма започва с очертание

...
НОВО ДЕЛХИ (АП) — Трейлърът на филма започва с очертание
Коментари Харесай

С наближаването на изборите в Индия някои боливудски филми популяризират политиката на Моди, като възприемат хиндуисткия национализъм

НОВО ДЕЛХИ (АП) — Трейлърът на кино лентата стартира с очертание на емблематичните очила, носени от Мохандас Ганди, водачът, оказал помощ на Индия да завоюва самостоятелност от английските колонизатори през 1947 година На фона на молитвена ария, която Ганди обичаше, очертанията постепенно се трансформират в нещо, което наподобява като лицето му.

След това се чува гръмък темп, последван от рап ария. Най-накрая се разкрива едно лице: не Ганди, а артист, който играе идеологическия зложелател на водача на независимостта, Винаяк Дамодар Саваркар – индивидът, считан за извора на индуисткия шовинизъм в Индия.

Това е същата идеология, министър председателят Нарендра Моди се впрегна, с цел да циментира властта си, до момента в който ръководещата му партия прави крачки в устрема си да трансформира светската страна в индуистка нация.

Прославеният биографичен филм за идеолога на индуисткия шовинизъм от началото на 20-ти век, наименуван „ Swatantra Veer Savarkar ” или “Independent Warrior Savarkar ” – потегля по индийските кина в петък, единствено с...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР